2020: EU i knæ på beskæftigelsesfronten

I dette program ser vi nærmere på beskæftigelse og arbejdsmarked i EU. Den økonomiske krise har sat sine spor og efterladt mange europæere uden job. Men hvad skal der egentlig til for at give væksten et spark opad, så der bliver skabt arbejdspladser og flere får sig et job?

(Eutropolis / 10.11.2015)

 

Når vi rammer år 2020, skal 75 procent af de 20-64-årige EU-borgere være i arbejde. Det er i hvert fald det officielle mål for EU. Der er dog et stykke vej igen, for i 2014 var gennemsnittet for de 28 EU-lande nemlig kun på 69,2 procent. Så er det overhovedet realistisk at nå målet? Og hvilke politiske initiativer skal der til?

 

Hør mere om fremtiden #2020

 

De spørgsmål søger vi svar på med hjælp fra professor Jon Kvist fra Roskilde Universitet, Maxime Cerutti, der er direktør i den europæiske arbejdsgiverforening BusinessEurope, og med Veronica Nilsson, der er vicegeneralsekretæren for den europæiske fagbevægelse ETUC.

 

Og så hører vi også om kampen for at få foden indenfor på arbejdsmarkedet fra en ung jobsøgende rumæner, der har læst og bor i Danmark.

 

Redaktion: Camilla Høj Eggers, Marie Louise Gammelgård-Larsen og Ida Synnestvedt

 

Podcasten er klippet i Hindenburg Systems af Camilla Høj Eggers.

1024x400 Hindenburg systems
www.hindenburg.com

 

Foto: Luke Pamer fra Unsplash

Der er brugt lyd fra www.bensound.com i podcasten.

 

Denne podcast er blevet til med støtte fra EuropaNævnet.

stoettet_af_Europa_naevnet

Ét svar til “2020: EU i knæ på beskæftigelsesfronten”

  1. Rigtig rigtig godt indlæg. Rart med noget reelt oplysning og ikke mindst et indlæg der ikke blot varer 2 min som man oftest ser i TV, men istedet et indlæg til EU debatten der har tid til at gå i dybden med et så vigtigt emne.
    Håber at i bliver endnu mere synlige i det offentlige rum i fremtiden.
    Claus

Skriv et svar