Det er din egen skyld

I denne udgave af Einfach kigger vi på, hvor vi i velfærdssamfundet peger fingeren hen, når vi som individer ikke lykkes. For hvis skyld er det - er det din egen skyld, eller er det samfundets, som TV-2 sang det for tyve år siden, og kan det overhovedet sættes op så sort/hvidt?

(Einfach / 16.11.2015)

 

Stress er en folkesygdom og flere og flere bukker under for de krav som de møder i deres hverdag. Vi undersøger det her i dag, fordi vi på Einfach-redaktionen havde en opfattelse af, at f.eks. studerende i stigende grad føler sig utilstrækkelige og simpelthen ikke kan møde de krav, der stilles dem.

 

Vi hører fra Lars Worning, der er psykolog, at den eneste måde vi kan strejke på i dag, er ved at lægge os syge med stress.
Mikkel Hach har undersøgte et skift fra 90’ernes forståelse af barndommen til vores nutidige forståelse, som særligt kan ses i folkeskolen, og som, han mener, har stor indflydelse på de unge individer.
Vi hører også en beretning fra mødet med jobcentret.

 

I studiet har vi Magnus Paulsen Hansen der forsker i udviklingen af velfærdspolitik ved Department of Business and Politics ved CBS.

 

Tilrettelæggelse: Mikkel Nørregård Jørgensen
Vært: Anders Lundager Madsen.

 

Foto: Volkan Olmez, unsplash.com

 

Einfach er powered by Hindenburg Journalist Pro

1024x400 Hindenburg systems

www.hindenburg.com

 

 

Skriv et svar